CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI VRBINA SISAK

Logo 3 150

POSJET TEHNIČKOM MUZEJU NIKOLA TESLA U ZAGREBU

Dana 19. rujna 2018. godine bili smo na izletu zahvaljujući našim dragim donatorima, poduzeću Terratech. Krenuli smo iz našeg Doma veseli i razigrani željno iščekujući posjet gradu Zagrebu. Prvo odredište bio nam je Tehnički muzej Nikola Tesla. Tamo su nas dočekali kustosi muzeja koji su nam pokazali Tesline i druge izume te tzv. „old timere“ -povijesne modele aviona, automobila, vlaka, brodova, podmornica te oružja i oruđa. Naučili smo nešto o rudama i rudarima te smo osvijestili kako je je teško bilo raditi u skučenom i mračnom prostoru pod zemljom. Najviše su nam se svidjeli eksperimenti s električnom energijom i naponom te sudjelovanje u pokusima.

Potom smo u Cinestaru u Areni gledali animirani film „Bijeli očnjak“. Film nam je bio istovremeno i dirljiv i zabavan, neki smo plakali, a najviše nam se svidio „happy end“  gdje smo bili sretni što je Bijeli očnjak vraćen u svoju izvornu obitelj, u prirodu.

Izlet smo završili posjetom Mc Donald`su. Zahvaljujemo našem strpljivom vozaču autobusa koji je slušao naše pjevanje, smijanje i prepričavanje doživljaja s nama divnog izleta.

Podijelite obavijest

Zahvaljujemo na poruci. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!

Skip to content