POSTANI UDOMITELJ ILI POSVOJITELJ

Posvojenje i udomiteljstvo

Dom ne provodi postupke posvojenja i udomiteljstva, ali u okviru svoje djelatnosti i u interesu djece sudjeluje u njima.

ZA SVE PODROBNIJE INFORMACIJE O UDOMITELJSTVU OBRATI SE MJESNO NADLEŽNOM CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB.

Postupak posvojenja provodi centar za socijalnu skrb koji je i smjestio dijete u dom, kao i odabir posvojitelja.

Stručni tim doma (psiholog, socijalni radnik, matični odgajatelj) daje stručnu pomoć posvojiteljima oko preuzimanja brige za dijete, pružaju podršku i savjetuju posvojitelje tijekom i nakon posvojenja.


Stručni radnici Doma nastoje proaktivno djelujući, u suradnji s centrima za socijalnu skrb, skratiti boravak djeteta u instituciji i što prije ga zbrinuti u obitelji (udomiteljskoj, posvojiteljskoj ili biološkoj)!

DONIRAJ…

Ako želite darivati našu djecu, razveseliti ih i unaprijediti im materijalne uvjete života, možete:

  • darovati, knjige, higijenske potrepštine i kozmetiku, slatkiše, školski probor, tehničke uređaje (računala, laptope)
  • donirati novčana sredstva za kupnju opreme, te uređenje prostorija i okoliša doma, za dopunski džeparac za srednjoškolce i sl.
  • sponzorirati ili organizirati izlete za djecu, posjete kinu, kazalištu ili koncertima, zimovanje i ljetovanje djece, sportske događaje i slično

Materijalne donacije vrše se u sjedištu Dječjeg doma Vrbina Sisak radnim danom od 8.00 do 15.00 sati na adresi Kralja Tomislava 16, 44000 Sisak.

Za novčane donacije potrebno je navesti svrhu uplate, naziv i adresu Dječjeg doma Vrbina Sisak, Kralja Tomislava 16, 44000 Sisak.

Svrha uplate je Vaša želja ili ideja u što biste htjeli da se donirani novac utroši, primjerice kupnja dječje odjeće ili obuće,  oprema…

Žiro račun kod Hrvatske poštanske banke IBAN: HR7723900011100016509
OIB: 43355278379

SWIFT CODE: HPBZHR2X

Zahvaljujemo se svim prijateljima, suradnicima i donatorima na pruženoj pomoći.

VOLONTIRAJ…

Ovisno o Vašim željama i našim jasno definiranim potrebama, možete davati instrukcije djeci iz različitih predmeta, osmisliti i voditi različite umjetničke i druge radionice i edukativne programe za djecu, osmisliti njihovo slobodno vrijeme ili na različite druge načine pomoći u održavanju, popravcima i oplemenjivanju zgrada i okoliša doma.

Ako ste mladi, kreativni, vedri, razigrani, željni zabave i druženja ili imate životno iskustvo, znanja i vještine ili hobije, koje kroz ugodno druženje želite prenijeti djeci – korisnicima Dječjeg doma Vrbina Sisak – javite nam se.

Putem telefona, e- maila ili osobnog kontakta izrazite svoju želju za volontiranje izravno zaposlenicima Dječjeg doma Vrbina Sisak koji će Vas upoznati sa svim potrebnim segmentima volontiranja u Dječjem dom i zajedničko druženje može započeti.

Nadamo se upoznavanju kreativnih pojedinaca koji će svojim znanjem, talentima i vještinama obogatiti i upotpuniti slobodno vrijeme naših korisnika. Vjerujemo da će volonteri probuditi u djeci interes za nova znanja, vještine i hobije, kroz igru i ugodno druženje uz obostranu korist i zadovoljstvo.

Informacije o volontiranju možete pronaći na: http://vcs.lda-sisak.hr/pomoc-u-ucenju-i-kvalitetnom-provodenju-slobodnog-vremena-korisnika-djecjeg-doma-vrbina-sisak/

Veliko hvala svim našim dosadašnjim donatorima i sponzorima koji su nam svojom dobrotom i odricanjem uljepšali život u domu.

Tvrtke

Sisak.info – medijski pokrovitelj
Erste&Steiermärkische Bank d.d.
INA d.d.
Mediatop international d.o.o.
Arabilis jdoo
Porezna uprava
Božična bajka obitelji Salaj
Don don d.o.o
Franka Marine d.o.o.
Grad Sisak
Mali zmaj
Marketing 360 jdoo
Porezna uprava
Restoran Cocktail
Simbex d.o.o.
Udruga Zibel
LC Kontesa Nera
Jadranski pomorski institut
Flamire d.o.o.
Imi aluminij d.o.o

Fizičke osobe

Tomislav Čulina
Zaposlenici HES – Elektra Sisak
Zaposlenici Konzuma d.d.
Andrea Dragičević
Mirjana Stojić
Mirta Kisak Koch
Vanić Lana
Vidmar Kata

Zahvaljujemo na poruci. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!

Skip to content