CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI VRBINA SISAK

Humanitarna akcija “Vlak nade” Rotary kluba

 

HUMANITARNA AKCIJA „VLAK NADE“ ZA DJEČJI DOM  VRBINA SISAK

 

U subotu, 20. svibnja 2023., od strane Rotary kluba Zagreb City 1850 i Rotary kluba Sisak održana je zajednička akcija pod nazivom „Vlak nade“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Dječjem doma Vrbina Sisak.

Akcija je organizirana uz pomoć HŽ Putnički Prijevoz koji je omogućio da se posebnim vlakom članovi Rotary kluba, njihovi prijatelji i obitelji dovezu u Sisak gdje su upoznali s radom Dječjeg doma Vrbina Sisak te uz stručno vođenje ravnatelja Gradskog muzeja Sisak obišli znamenitosti grada Siska.

U prostoru Državnog arhiva u Sisku kupnjom fotografija sisačkog fotografa Miroslava Arbutie – Arbe, prikupljena su sredstva za Dječji dom Vrbina Sisak.

Akcija “Vlak nade” svojevrstan je nastavak humanitarne suradnje Dječjeg doma Vrbina i Rotary zajednice, s obzirom na to da se i nakon razornog potresa zajednica angažirala kako bi Domu i korisnicima što ranije omogućila povratak u normalan rad.

Rotary klub Zagreb City 1850 djeluje u sklopu međunarodnog udruženja Rotary International od 2019. godine te je tijekom svog djelovanja proveo niz projekata usmjerenih na humanitarno služenje zajednici u kojoj se nalazi. Samo ove godine, klub je proveo brojne akcije usmjerene na pomoć djeci i mladima te aktivno radi na projektima vezanima uz očuvanje okoliša i zaštitu prirode.

Rotary klub Sisak djeluje već 20 godina i provodi niz akcija za dobrobit prvenstveno ugroženih skupina stanovnika Siska i šire okolice, nagrađuje i potiče izvrsnost, osobito kada je riječ o djeci i mladima, podupire njihovo formalno obrazovanje, ali i izvannastavne, sportske i druge aktivnosti. Doniranje bolnica, domova za starije i nemoćne, udruga koje brinu o žrtvama nasilja samo su neke od suradnji koje se provode kontinuirano. Na tom popisu je svakako i Dječji dom Vrbina koji je ciljano neizostavna ustanova za različite oblike pružanja podrške svake godine, čime je suradnički odnos između članova kluba, malih korisnika Doma i djelatnika iskreno prerastao u pravi prijateljski.

Sredstva prikupljena akcijom  prijavit će se tijekom listopada na međunarodni fond Rotary zajednice iz kojeg se mogu dobiti veća sredstva kojima će se zamijeniti dotrajala stolarija kako bi se korisnicama i zaposlenicima omogućio kvalitetniji boravak u kući.

Ravnateljica Doma istaknula je značaj ovakvih akcija te se zahvalila organizatorima.

Veliko hvala svim našim dosadašnjim donatorima i sponzorima koji su nam svojom dobrotom i odricanjem uljepšali život u domu.

Tvrtke

Sisak.info – medijski pokrovitelj
Erste&Steiermärkische Bank d.d.
INA d.d.
Mediatop international d.o.o.
Arabilis jdoo
Porezna uprava
Božična bajka obitelji Salaj
Don don d.o.o
Franka Marine d.o.o.
Grad Sisak
Mali zmaj
Marketing 360 jdoo
Porezna uprava
Restoran Cocktail
Simbex d.o.o.
Udruga Zibel
LC Kontesa Nera
Jadranski pomorski institut
Flamire d.o.o.
Imi aluminij d.o.o

Fizičke osobe

Tomislav Čulina
Zaposlenici HES – Elektra Sisak
Zaposlenici Konzuma d.d.
Andrea Dragičević
Mirjana Stojić
Mirta Kisak Koch
Vanić Lana
Vidmar Kata

Zahvaljujemo na poruci. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!

Skip to content