CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI VRBINA SISAK

Logo 3 150

LJETNI GAMING KAMP U NOVSKOJ

Dvije naše djevojke sudjelovale su u Ljetnom gaming kampu Novska koji organizira Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1. Program dolazi pod motom „I videoigre i sport – sve je moguće“ te je kamp namijenjen za učenike hrvatskih osnovnih škola, a s ciljem da kroz 5, odnosno 7 dana boravka u kampu djeca nauče izraditi vlastitu videoigru.

S uzbuđenjem i malom tremom, djevojke su se 9. srpnja uputile u kamp te su smještene u Učenički dom Novska do 14. srpnja do kada je program trajao. Smještaj im se svidio, kao i topli obroci koji su im tamo bili osigurani. Početna trema ubrzo je nestala, a zahvaljujući igraćim UNO kartama kojima su djevojke potaknule međusobno upoznavanje i druženje. Najdraža aktivnost tijekom slobodnog vremena bila im je kartaška igra „Kems“. Također su za dobru atmosferu, ali i održavanje reda, bili zaslužni simpatični i pristupačni odgajatelji Učeničkog doma.

Dan su započinjali tjelovježbom, a potom je slijedila nastava od tri školska sata na kojoj su učili izraditi videoigru koristeći potrebne alate – Blender i Unity hub.  Imale su priliku vidjeti sam proces izrade videoigara, a uz pomoć pristupačnih i prijateljski nastojanih predavača, i izraditi vlastitu videoigru koju su na završnoj priredbi i prezentirali. Djevojke navode da su naučile da igre koje igraju u slobodno vrijeme nije tako jednostavno za osmisliti i napraviti, već da je za to potrebno puno mašte i puno vremena.

Ipak, u kampu nije bio samo naglasak na učenju, već i na druženju i boravku u prirodu. Tako su djeca u poslijepodnevnim satima odlazila na različite izlete i imali različite aktivnosti. Posjetili su Izviđački kamp Dupin gdje su igrali igre na otvorenom. Natjecateljskog duha nije nedostajalo, budući da su se natjecali protiv izviđača iz Švicarske. Također su posjetili i Park prirode Lonjsko polje gdje su se vozili solarnim čamcima po rijeci, a usputno i učili zanimljivosti o životinjskom i biljnom svijetu unutar samog parka. Osim toga, podsjetili su i -Posjetiteljski centar Krapje te Posjetiteljski centar Crna roda Osekovo. Slobodno vrijeme ispunili su i odlaskom u kino gdje su gledali film Dnevnik Pauline P., a posebno zanimljivo je bilo i promatranje zvijezda teleskopom. Oni hrabri, sudjelovali su u supertalent natjecanju i pokazali različite vještine.

Djevojke su tijekom boravka u kampu stekle nova znanja, kao i nova poznanstva koja održavaju u Whatsapp grupi koju su već napravili. Sretne i zadovoljne napustile su kamp te odmah iskazale želju da sudjeluju i iduće godine, a po mogućnosti s istom „ekipom“ koja im se jako svidjela.

Podijelite obavijest

Zahvaljujemo na poruci. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!

Skip to content