CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI VRBINA SISAK

Logo 3 150

Oprostili smo se od naše omiljene odgajateljice Race

„ Ovo nije rastanak, Raco naša, dođite nam volontirati, idite s nama na more, naša vrata će vam uvijek biti otvorena“- tako nekako se u pozdravnog govoru ravnateljica naše ustanove Đurđica Pavešić-Herkov toplim riječima oprostila i zahvalila na svemu – našoj odgajateljici Radmili Sekanić na dosadašnjem radu koja odlazi u zasluženu mirovinu. Svi smo suznih očiju promatrali Racino oduševljenje buketom cvijeća i poklonom koji smo mjesecima priređivali za našu i naših korisnika omiljenu odgajateljicu Racu, kako smo je zvali od milja.

Nakon više od 40 godina radnog staža, Raca je do posljednjeg trena ostala nasmijana, srdačna i puna razumijevanja, marljiva i odgovorna u svom poslu, susretljiva svojim kolegama i puna entuzijazma da našoj djeci do zadnjeg trena odgovori na njihove potrebe i zahtjeve. Tako se još do nedavno, do prije neki dan, s njima kupala u moru i bazenu, igrala s njima „Čovječe ne ljuti se“ i kartala „Uno“, a za svoj oproštajni dan ispekla im pitu zeljanicu, baklave i princes krafne.

Takva je oduvijek. Ne samo danas. Pamtimo sve one njezine kolače i voće što bi donijela u košari svog bicikla s kojim bi dolazila na posao i sve radosti i smijeh koje bi donijela sa sobom.

A donosila bi  ljubav na posao, rekla bi djeca kad biste ih pitali. Svih, punih 40 godina koje je ostavila ovdje, u ovoj ustanovi. I ovo za nju nije bio posao, bio je to poziv u punom smislu te riječi.

I ne vidite na njenom licu umor ni zamor, samo razdraganost i pokoju šalu, koju ispusti u prolazu nekom djetetu ili nekom kolegi.  U pozdravnom govoru se upravo tako na šaljiv, diskretan, a opet izravan način obratila svim djelatnicima naše ustanove ponaosob.

Omiljena u društvu kolega, djece, a i svih šefova i šefica, bivših i sadašnjih,  zasluženo je dobila „Priznanje Zvone“ 2021. godine za svoj časni poziv i autentičnu ulogu odgajateljice, najbolje odgajateljice u Republici Hrvatskoj. A nominirana je znate li od koga?

Nominirana je od naših korisnika, naše djece Dječjeg doma Vrbina, najvećim priznanjem naše profesije.

I zato, zbog svega, a i puno više, što ne može stati na ovaj list papira, naša Raco, želimo ti aktivno mirovanje u zasluženoj mirovini,  jer znamo da ćeš i dalje biti aktivna. Netko drugi naslijedit će tvoje male ekologe i vrtlare, no mi ćemo još dugo brati tvoje začine u našem vrtu i mirisati tvoje posađeno cvijeće.

Šaljemo ti zagrljaje onako čvrste i tople, a kako su te grlila naša djeca tvog posljednjeg radnog dana.

No želimo da znaš, ovo nije rastanak, naša vrata su ti uvijek otvorena!

Podijelite obavijest

Zahvaljujemo na poruci. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!

Skip to content