CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI VRBINA SISAK

Logo 3 150

Suradnja s Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius

Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Bužanova 10, Zagreb, Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik i Dječji dom Vrbina Sisak su partneri u provedbi programa Edukacijom i povezivanjem do zdrave zajednice u okviru trogodišnjih programa za razdoblje 2017. do 2020. godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“. 

U okviru programa djelatnici Siriusa provode razne edukacije i treninge djelatnika našeg Doma, a nakon čega djelatnici Doma provode treninge naših korisnika  Dječjeg doma Vrbina. U lipnju 2019. godine odgajateljica Doma prisustvovala je u Firenci Treningu u sklopu projekta From Youth to Independet Life. Princip rada  treninga se odvio na način da su predstavnici svih partnerskih organizacija prezentirati dijelove materijala koje su razvijali kako bi uz povratne informacije poboljšali ili prilagodili iste za buduću upotrebu za djecu i mlade koji izlaze iz alternativne skrbi.

Dana 18.2.2020. godine primijenili smo jedan od takvih treninga u prostorijama našeg Doma. Psiholog pripravnik Bruno Cindrić i odgajateljica Ivona Hodak, mag.soc.rada, prezentirali su korisnicima našeg Doma radionicu na teme: „Što su samopoštovanje, samosvijest i samopoznavanje?“, „Učinkoviti međuljudski odnosi i komunikacijske vještine“ i „Emocije i upravljanje ljutnjom“.

Naši su korisnici kroz radionički tip treninga doznali kako se što uspješnije nositi s njima nelagodnim emocijama, prvenstveno ljutnje, tuge i straha te zdravim procesima upravljanja istih. Osvijestili smo razne osjećaje, proučili što se sve skriva iza ljutnje i tuge i gdje nam se u tijelu nalaze. Nadalje smo doznali kako se u odnosima asertivno zauzeti za sebe i postaviti zdrave granice. Naučili smo što je osobni prostor i kako dati do znanja koje su naše granice. Iz evaluacijskih popunjenih listića s kraja treninga da se zaključiti da se korisnicima najviše svidjela demonstracija osobnih granica i ukazivanja na iste te kako se sve može „ispuhati“ ljutnja, a da se ne povrijedi sebe i druge.

Podijelite obavijest

Zahvaljujemo na poruci. Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku!

Skip to content